top of page
Søk
  • Forskeren

Noen innlegg på norsk


Sigrid Undset med bunad på seg

Så - i løpet av de siste årene er jeg opptatt med å lære norsk for min doktorgradsavhandling. For meg er det ikke lett, men vel berikende. Det finnes mye av Undsets skrifter at ikke ennå er oversatt så må jeg selv jobbe met dette. Inntil nå ha jeg oversatt omtrent ti artikler om katolisisme som viser henne som apologet - artikler som handler om Luther og Lutheranisme, og om den katolske kirken og hennes historie. Undset hadde mye å si om religiøse spørsmål og andre av sosial interesse og jeg synes at disse verkene fortjener å bli bedre kjent utenfor Norge. Jeg håper å kunne bidra til utenlandets oppdagelse av hennes indre tanke. Forresten, hvis jeg kommer over noen interessante sitater eller passasjer, skal jeg prøve å huske å legge dem ut her. I mellomtid vil jeg spørre tålmodighet med min ikke hundre prosent riktig norsk!


58 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page